NEBUNIE: Petrom îşi triplează vânzările în primele nouă luni, în timp ce profitul net urcă de 5 ori. În T3, SNP a avut vânzări de 4,5 mld. lei (aproape 1 miliard EURO)

OMV Petrom (SNP), a anunțat rezultate financiare RECORD pentru primele nouă luni din 2022 pe fondul preţurilor crescute pentru combustibil în acest an şi ca urmare a unor volume foarte mari aferente vânzărilor de electricitate.

Astfel Petrom a raportat pentru primele nouă luni din 2022 venituri de 44,3 mld. lei, +250% fata de aceeași perioada din 2021, în timp ce profitul net a urcat la 9,2 mld. lei de la 1,7 mld. lei. În T3/2022 compania a avut venituri din vânzări de 18,7 mld. lei, faţă de 13,7 mld. lei în trimestrul precedent şi 6,9 mld. lei în T3/2021 în timp ce profitul net a fost de 4,5 mld. lei (comparativ cu 2,9 mld. lei în T2/2022 şi 696 mil. lei în T3/2021).

“Într-un mediu volatil, cu preţuri ridicate, cu fundamentele pieţei profund afectate de contextul geopolitic, rezultatul nostru operaţional 1-9/22 din exploatare CCA a crescut la 10 miliarde lei. În aceeaşi perioadă, contribuţia noastră la bugetul de stat a ajuns la 15 miliarde lei, un nivel aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează creşterii impozitelor directe care au fost de peste 5 ori mai mari, determinate în principal de impozitarea gazelor şi energiei electrice”, spune Christina Verchere, CEO Petrom

Christina Verchere, CEO Petrom

“Investiţiile noastre au fost de 2,3 miliarde de lei, cu 25% mai mari faţă de anul trecut, şi ne aşteptăm ca suma anuală să fie în jur de 4 miliarde de lei, în funcţie de climatul investiţional. De-a lungul perioadei, ne-am operat facilităţile în siguranţă şi la niveluri ridicate de utilizare, asigurându-ne că produsele esenţiale sunt disponibile pentru clienţii noştri, avansând în acelaşi timp în proiectele noastre strategice care contribuie la securitatea aprovizionării şi la creşterea economică a ţării”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *