Banca Naţională a României lansează pe data de 13 mai, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Emmanuel de Martonne

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei prezintă o expediţie a geografului francez Emmanuel de Martonne în munţii Carpaţi, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ’10 LEI’, stema României şi anul de emisiune ‘2019’. Reversul monedei prezintă portretul lui Emmanuel de Martonne, semnătura acestuia şi inscripţia în arc de cerc ‘EMMANUEL DE MARTONNE’.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 350,00 lei.
Monedele din argint cu tema Desăvârşirea Marii Uniri – Emmanuel de Martonne au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Post a Comment