Automobili Lamborghini atinge valori record la toate capitolele importante din raportul său financiar pe 2018

Cifra de afaceri crește cu 40% și ajunge la 1,42 miliarde de euro Vânzările la nivel mondial au crescut cu 51%, de la 3.815 la 5.750 de unități Creșterea se arată a fi susținută și profitabilă Super SUV-ul nou, care a dat un impuls al vânzărilor de mașini super-sport, înregistrează vânzări record în toate regiunile: EMEA, America și Asia Pacific
Cifra de afaceri crește cu 40% și ajunge la 1,42 miliarde de euro
Vânzările la nivel mondial au crescut cu 51%, de la 3.815 la 5.750 de unități
Creșterea se arată a fi susținută și profitabilă
Super SUV-ul nou, care a dat un impuls al vânzărilor de mașini super-sport, înregistrează vânzări record în toate regiunile: EMEA, America și Asia Pacific

În anul fiscal 2018 (1 ianuarie – 31 decembrie), Automobili Lamborghini S.p.A. a atins un nou nivel record al tuturor datelor financiare cheie: vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea au atins niveluri fără precedent în cei 55 de ani de viață ai mărcii.

După ce a trecut pragul de 1 miliard pentru prima dată în 2017, cifra de afaceri a crescut cu 40%, de la 1.009 milioane de euro la 1.415 milioane de euro în 2018. Livrările către clienți au crescut cu 51%, ajungând la 5.750 de unități, cu vânzări record în toate regiunile importante: EMEA, America și Asia Pacific. Această performanță ridicată s-a datorat în principal lansării pe piață a noului Super SUV, Lamborghini Urus. Livrările sale au început abia la mijlocul lui 2018 și au contribuit la rezultatele foarte bune ale Lamborghini, alături de creșterea vânzărilor la autoturismele super-sport V12 Aventador și V10 Huracán.

Stefano Domenicali, președinte și director executiv al Automobili Lamborghini, a declarat: “În anul fiscal 2018, Lamborghini a stabilit noi valori istorice pentru date financiare cheie. În același timp, am intrat într-o eră cu totul nouă. Pentru prima dată în istorie, Lamborghini a depășit nivelul de 5.000 de mașini livrate clienților. Performanța financiară a înregistrat o nouă creștere, ajungând din nou la un nivel record. Acest salt imens dovedește sustenabilitatea produselor noastre și a strategiei comerciale. Toate acestea reprezintă o veritabilă realizare a echipei și aș dori să mulțumesc atât personalului Lamborghini la nivel global, pentru devotamentul lor față de brandul și tradițiile noastre, cât și acționarilor noștri pentru încrederea și sprijinul acordat. Ne pregătim în continuare să gestionăm cât mai bine creșterea și noile provocări în materie inovație și tehnologie, pentru a ajunge la noi recorduri în viitor”.

Datorită noilor angajări, numărul total al personalului a crescut la peste 1.750 de angajați la sfârșitul anului 2018: cu 10% în plus față de 2017 și cu 70% mai mult față de acum cinci ani.

Pe baza portofoliului de produse atractive și a unei prezențe puternice la nivel mondial, cu 157 dealeri care deservesc 50 de țări, Consiliul de Administrație al Automobili Lamborghini confirmă o perspectivă pozitivă pentru anul 2019, atât în ceea ce privește numărul de automobile vândute, cât și cifra de afaceri. Lamborghini se așteaptă ca dezvoltarea actuală să continue și în anul fiscal curent și are, de asemenea, o perspectivă pozitivă pe termen mediu, vizând creșteri solide și susținute și investiții strategice continue în inovație și în noi tehnologii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *